• Header_FysioPlus
 • Header_FysioPlus

FysioPlus Blog

Met enige regelmaat zal Bas Honselaar hier een onderwerp bespreken. Variërend van actuele onderwerpen, opmerkelijke gebeurtenissen, interessante blessures, frustraties of bijzondere ervaringen; alles waar wij tijdens het werken als fysiotherapeut tegenaan (kunnen) lopen komt aan bod!

Verschenen blogs:

Mei 2017: Passie en focus!

 

Over Bas:

Bas Honselaar is naast fysiotherapeut, fysiotherapiewetenschapper en mede-eigenaar van FysioPlus eigenlijk vooral fysiotherapie-liefhebber. Gedreven door het verlangen naar onderbouwing van het vak, heeft hij na het in 2000 behalen van het diploma Fysiotherapie (Hogeschool Utrecht), in 2006 als eerste in Nederland de doctoraalopleiding Fysiotherapiewetenschap aan de Universiteit Utrecht succesvol afgerond. Tijdens deze opleiding heeft hij zich bezig gehouden met het wetenschapppelijk verantwoorden van de fysiotherapie en is hij afgestudeerd op het onderwerp 'blessurescreening in het professionele voetbal'. Sindsdien heeft hij hierover diverse artikelen gepubliceerd.

"Waarom een blog schrijven? Misschien wel als therapie voor mijzelf..."

 

Een korte tijdslijn: vanaf 2000 heeft hij o.a. gewerkt als fysiotherapeut bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS), het NOC*NSF Sportmedisch Centrum Papendal en was hij verantwoordelijk voor de medische begeleiding van de paralympische roeisters op weg naar Peking 2008. Van 2005 tot 2012 was hij naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut, ook werkzaam als hogeschooldocent en coördinator bij de Masteropleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Bas werkt al sinds 2000 bij FysioPlus waar hij in 2011 is toegetreden tot de maatschap. Als maatschapslid houdt hij zich voornamelijk bezig met het kwaliteitsbeleid en is hij (samen met Ellie Stroethoff) verantwoordelijk voor het uitzetten van de lijnen binnen FysioPlus (Dagelijks Bestuur). Zeker in deze tijd een bijzonder uitdagende en interessante taak!

Op de vraag waarom een blog schrijven? "Misschien wel als therapie voor mijzelf... Nee hoor, als fysiotherapeut maak je ontzettend veel mee; hele mooie en leuke dingen maar ook minder leuke of soms zelfs nare dingen die je persoonlijk raken. Dat maakt fysiotherapie zo fascinerend en misschien zelfs wel het mooiste beroep dat er is. In ieder geval een beroep waarin veel gebeurt, zowel voor als achter de schermen. En juist dat probeer ik 'op papier' te zetten in de hoop dat mensen het leuk vinden om te lezen natuurlijk. Het is zeker geen ode aan de fysiotherapie maar een, soms ietwat gekleurd, soms kritisch maar altijd goed bedoeld kijkje in de keuken van de fysiotherapeut."

 

FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor de cliënt.

 • Nederlanders lopen te lang door met klachten

  56 procent van de Nederlanders wacht minstens enkele weken voordat zij met ...

  > Lees meer
 • Heup en knie artrose vanaf 2018 in de basisve...

  In 2018 wordt het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid. Er verdwij...

  > Lees meer