• Fysioplus standaard

Echografie

Wat is echografie?

Bij een echografie worden beelden gemaakt van weefsels en organen met behulp van ultra-geluidsgolven. Deze ultra-geluidsgolven worden uitgezonden met behulp van een zogeheten transducer, die over uw huid wordt bewogen. De geluidsgolven worden door verschillen (in dichtheid) van het weefsel in verschillende golflengten weerkaatst en door de transducer opgevangen. Vervolgens worden deze signalen weer door een computer in beelden omgezet.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het echografisch onderzoek zal worden uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide echografisten. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een echografisch onderzoek zal uw behandelende therapeut(e) een kort verslag maken over uw blessure en dit overleggen met de echografist. Zodoende kan de volle tijd gebruikt worden aan het onderzoeken van uw blessure.

Op uw huid wordt geleidingsgel aangebracht om het contact tussen huid en transducer te verbeteren. Door de transducer nu over de huid te bewegen wordt geprobeerd een zo goed mogelijk beeld te creeren. De beelden worden vastgelegd en de uitkomst ervan wordt aan uw behandeldossier toegevoegd. Echografie is pijnloos. De geleidingsgel voelt koud aan. Echografie heeft geen bijwerkingen.

Waar is echografie geschikt voor?

Echografie leent zich bij uitstek voor oppervlakkige aandoeningen. Denk hierbij aan aandoeningen van de schouder zoals peesklachten en slijmbeursontstekingen. Ook rond de elleboog en pols/hand is echografie zeer nuttig. Achillespeesklachten, spierletsels en afwijkingen aan het bot zijn uitstekend te zien. Evenals aandoeningen van de enkel en de knie. Een aantal onderdelen van knie is niet goed met echo te beoordelen. Voor de heup geldt hetzelfde. De heup ligt wat dieper, maar ook hiervan zijn nog acceptabele beelden te maken.

Hoe lang duurt het en wat zijn de kosten?

Het onderzoek duurt circa 20 minuten. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig van uw arts. Echografisch onderzoek wordt nog niet vergoed door uw zorgverzekeraar. De kosten voor een echografisch onderzoek zijn €40,- welke achteraf gefactureerd worden.

Echografie bij FysioPlus

 
Wibbo Hummelen (MSPT)
(Klik op de foto voor meer informatie over Wibbo)
drs. Bas Honselaar (MSc)
(Klik op de foto voor meer informatie over Bas)
Ellie Stroethoff (BFT)
(Klik op de foto voor meer informatie over Ellie)
Viktor Boeren
(Klik op de foto voor meer informatie over Viktor)

Direct uw afspraak maken?

Belangrijk: lees voor het versturen van dit contactformulier onze privacyverklaring!

 
 • *

 • *

 • *

 • *

 • *

 • *

 • * velden zijn verplicht.

FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor de cliënt.

 • Worden uw behandelingen vergoed?

  FysioPlus wil altijd de best mogelijke zorg leveren. Daarom sluiten wij all...

  > Lees meer
 • Maatregelen m.b.t. Coronavirus

  Informatie over FysioPlus en het Coronavirus (COVID-19)   25 febru...

  > Lees meer