• Fysioplus standaard

Echografie

Wat is echografie?

Bij een echografie worden beelden gemaakt van weefsels en organen met behulp van ultra-geluidsgolven. Deze ultra-geluidsgolven worden uitgezonden met behulp van een zogeheten transducer, die over uw huid wordt bewogen. De geluidsgolven worden door verschillen (in dichtheid) van het weefsel in verschillende golflengten weerkaatst en door de transducer opgevangen. Vervolgens worden deze signalen weer door een computer in beelden omgezet.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het echografisch onderzoek zal worden uitgevoerd door Wibbo Hummelen van FysioEchografie Mobiel. Wibbo is Master Sportfysiotherapeut en heeft zich gespecialiseerd in het uitvoeren van echografisch onderzoek. Wibbo is op vaste tijden in de praktijk aanwezig om u te scannen. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een echografisch onderzoek zal uw behandelende therapeut(e) een kort verslag maken over uw blessure en dit overleggen met Wibbo. Zodoende kan de volle tijd gebruikt worden aan het onderzoeken van uw blessure.

Op uw huid wordt geleidingsgel aangebracht om het contact tussen huid en transducer te verbeteren. Door de transducer nu over de huid te bewegen wordt geprobeerd een zo goed mogelijk beeld te creeren. De beelden worden vastgelegd en de uitkomst ervan wordt aan uw behandeldossier toegevoegd. Echografie is pijnloos. De geleidingsgel voelt koud aan. Echografie heeft geen bijwerkingen.

Waar is echografie geschikt voor?

Echografie leent zich bij uitstek voor oppervlakkige aandoeningen. Denk hierbij aan aandoeningen van de schouder zoals peesklachten en slijmbeursontstekingen. Ook rond de elleboog en pols/hand is echografie zeer nuttig. Achillespeesklachten, spierletsels en afwijkingen aan het bot zijn uitstekend te zien. Evenals aandoeningen van de enkel en de knie. Een aantal onderdelen van knie is niet goed met echo te beoordelen. Voor de heup geldt hetzelfde. De heup ligt wat dieper, maar ook hiervan zijn nog acceptabele beelden te maken.

Hoe lang duurt het en wat zijn de kosten?

Het onderzoek duurt circa 20 minuten. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig van uw arts. Echografisch onderzoek wordt nog niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor echografisch onderzoek wordt daarom een eigen bijdrage gevraagd van €40,- welke achteraf gefactureerd zal worden.

Bent u benieuwd of echografisch onderzoek voor uw klacht geschikt is? Neem dan contact op met ons via onderstaand formulier.

Belangrijk: lees voor het versturen van dit contactformulier onze privacyverklaring!
 
 • *

 • *

 • *

 • *

 • *

 • *

 • * velden zijn verplicht.

FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor de cliënt.

 • Worden uw behandelingen vergoed?

  Ook voor 2019 heeft FysioPlus contracten afgesloten met veel zorgverzekerin...

  > Lees meer
 • Uw privacy bij FysioPlus!

  De AVG is de nieuwe wet anno 2018 ter bescherming van privacy en persoonsge...

  > Lees meer