• header_fysioplus
 • header_fysioplus

Ellie Stroethoff

 
 
Functie:
Bekkenfysiotherapeut, Coördinator Bekkenfysiotherapie FysioPlus, Locatiemanager De Oostoever
Specialisatie(s):
Aanwezig en locatie(s):
Maandag: 08.00 - 13.00 uur (De Oostoever)
Woensdag: 08.00 - 16.00 uur (De Wolkenkrabber)
Donderdag: 09.00 - 15.00 uur (De Oostoever)
 
Telefoon:
020 - 679 44 97
E-mail:
 

In 1983 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Amsterdam en sindsdien werkzaam bij FysioPlus. De haptonomieopleiding heb ik in 1987 afgerond en dat jaar ben ik een van de eerste fysiotherapiecursussen voor bekkenbodemklachten( toen nog genoemd fysiotherapie bij gynaecologieklachten) gaan volgen. Sindsdien heb ik jaarlijks diverse bijscholingen op bekkengebied gevolgd. Van 1992 tot 1999 heb ik groepslessen voor zwangere vrouwen voor en na de bevalling gegeven, inclusief babymassage en gym voor moeder en baby. In 2007 heb ik het SOMT afgerond en sindsdien ben ik geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Ik vind het leuk dat ik de hele ontwikkeling van de Bekkenfysiotherapie vanaf het begin tot nu aan toe heb meegemaakt. Tevens behandel ik patiënten met allerlei lichamelijke spanningsklachten met ontspanningstherapie op haptonomische basis. Het is voor mij een uitdaging om patiënten d.m.v. uitleg en informatie bewust te maken van het ontstaan van hun klachten. Zodat zij gemotiveerd raken om hun oefeningen en adviezen toe te passen in de A.D.L.( activiteiten van het dagelijks leven).

"Het is voor mij een uitdaging om patiënten d.m.v. uitleg en informatie bewust te maken van het ontstaan van hun klachten"
 

Ik ben deel van een netwerk van verloskundigen en specialisten( chirurgie, continentieverpleegkunde, gynaecologie, MDL, psychologie, seksuologie en urologie) in Amsterdam. Ik vind samenwerken bijzonder belangrijk. Ik behandel vaak patiënten met overactieve bekkenbodemklachten, denk hierbij o.a. aan obstipatie, niet goed kunnen uitplassen en pijn bij vrijen. Deze klachten kunnen afzonderlijk voorkomen maar ook gekoppeld. Het overleg met de verschillende behandelaars vindt regelmatig plaats.

De haptonomie is de rode draad binnen mijn behandeling, zowel bij het aanleren van spiergevoel als het leren luisteren naar het eigen lichaam, maar ook bij het zoeken naar het juiste evenwicht tussen de belasting en belastbaarheid van het bekken/lichaam. Ik vind het een uitdaging om patiënten weer in contact met hun lichaam en dus hun bekken met bodem te brengen.

Naast de individuele begeleiding werk ik ook in onze revalidatieruimte met fitnessapparatuur. Ik ben werkzaam in West op de locatie: Oostoever Sloterplas en in Zuid: locatie de Wolkenkrabber. Van 1986 t/m 2019 ben ik lid geweest van de maatschap en sinds 1987 ben ik coördinator van de Bekkenfysiotherapie FysioPlus.

Het Team Bekkenfysiotherapie FysioPlus
Het team  bestaat uit 1 ZwangerFit docente, 1 MamaFit docente en 3 geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Wij hebben regelmatig onderling overleg en verwijzen indien nodig naar elkaar door, als de klachten specifieke aanpak vereisen. De Bekkenfysiotherapie FysioPlus werkt ook nauw samen met de psychosomatisch fysiotherapeut, de manuele therapeut, de oedeemtherapeut en de acupuncturist binnen FysioPlus.

Ik ben tevens lid van de NVFB( Nederlandse Vereniging Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek) de SBP( Stichting Bekkenbodem Patiënten) en  participant van de vakinhoudelijke werkgroep: Werkgroep Bekkenfysiotherapie Amsterdam (I.O.F.RAMS 01).

 

Een afspraak maken bij Ellie? Klik op onderstaande button!

 

 

 

 

 

FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor de cliënt.

 • Worden uw behandelingen vergoed?

  FysioPlus wil altijd de best mogelijke zorg leveren. Daarom sluiten wij all...

  > Lees meer
 • Maatregelen m.b.t. Coronavirus

  Informatie over FysioPlus en het Coronavirus (COVID-19)   25 febru...

  > Lees meer