Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is, naast manuele therapie en bekkenfysiotherapie, één van de belangrijkste specialisaties binnen FysioPlus. En heel eerlijk gezegd, daar zijn wij goed in ook!

 

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij de behandeling, preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport (als professional of amateur) of wil gaan sporten.

Wanneer naar de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na een ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij/zij begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De fysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal hiervoor ingerichte praktijk of setting. Steeds vaker is hij/zij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij/zij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg. Zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met deskundigen die verantwoordelijk zijn voor het arbobeleid bij bedrijven.

 

Sportfysiotherapie bij FysioPlus

 
drs. Bas Honselaar (MSc)
(Klik op de foto voor meer informatie over Bas)
Mette Schipper
(Klik op de foto voor meer informatie over Mette)
Viktor Boeren
(Klik op de foto voor meer informatie over Viktor)

 

Direct uw afspraak maken?

 

Bij FysioPlus kunt u veelal binnen 24 uur terecht, zelfs in de avonden en op zaterdag (m.u.v. zon- en feestdagen). Wilt u direct een afspraak maken? Belt u dan met: 020 - 679 44 97.

Maakt u liever online een afspraak of wilt u dat wij u terugbellen? Kies dan voor een van onderstaande opties.

 
 

 

FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor de cliënt.

  • Worden uw behandelingen vergoed?

    FysioPlus wil altijd de best mogelijke zorg leveren. Daarom sluiten wij all...

    > Lees meer
  • Maatregelen m.b.t. Coronavirus

    Informatie over FysioPlus en het Coronavirus (COVID-19)   25 febru...

    > Lees meer