• Fysioplus standaard

Mindfulness

Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk, let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, met verleden en toekomst. Toch kennen we ook allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn een en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘Mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op opmerken. Dit is iets anders dan ‘aandacht’ en 'concentratie’, waarbij je je richt op één onderwerp. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Mindfulness kun je oefenen.

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. Hiervoor is de Mindfulness training of aandachttraining. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft Mindfulness met Westerse psychologische inzichten verenigd tot een achtweekse Mindfulness training, welke nu al meer dan 35 jaar bestaat en zoals aangetoond door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek, bewezen effectief is gebleken.

Psychosomatisch fysiotherapeut Anneke van Schaik geeft deze Mindfulness training. Het betreft een 8 weeks programma met ondersteunende teksten, mp3 meditaties en mindful bewegen op de website. U wordt 1 op 1 gecoacht en begeleid in dit proces. De cursus is voor iedereen, maar vooral mensen met veel stress, depressie en chronisch pijnklachten hebben hier veel profijt van. Neem voor de kosten en eventuele vergoedingen van deze individuele cursus contact op met Anneke van Schaik via: 020 - 679 44 97 dan wel: annekevanschaik@fysioplus.nl.

FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor de cliënt.

  • Online direct uw eerste afspraak inplannen!

    Komt u voor de eerste keer? Of bent u al bekend bij ons en wilt u een afs...

    > Lees meer
  • Maatregelen m.b.t. Coronavirus

    Informatie over FysioPlus en het Coronavirus (COVID-19)   18 mei 2...

    > Lees meer