• Fysioplus standaard

Onderzoek en behandeling kinderfysiotherapie

Onderzoek
Naar aanleiding van de hulpvraag van de ouders en het kind zal de kinderfysiotherapeut door middel van een vraaggesprek, observatie, testen en aanvullend onderzoek een goed beeld krijgen van de motorische mogelijkheden en beperkingen van het kind. De bevindingen worden met de ouders besproken en er wordt een behandelvoorstel gedaan. Bij meer uitgebreide problematiek wordt contact gezocht met andere deskundigen, zoals leerkracht, logopedist, ergotherapeut, specialist of consultatiebureau-arts.


Behandeling
De behandeling is gericht op het stimuleren van de motorische en zintuigelijke ontwikkeling van het kind. Er wordt gebruik gemaakt van kindgericht oefenmateriaal, aangeboden in een kindvriendelijke omgeving. Als het nodig is kan de behandeling ook thuis plaatsvinden.
Uiteindelijk streven we er naar dat het kind beter functioneert in zijn of haar fysieke en sociale omgeving. Functionele aspecten spelen tijdens de behandeling een centrale rol, zodat de oefeningen ook thuis en op school toegepast kunnen worden. De duur van de behandeling is afhankelijk van de aard en de omvang van de klacht of de hulpvraag.
De kinderfysiotherapeut heeft de nodige ervaring en heeft meerdere specialisaties: o.a. Sensorische Integratie therapie, schrijftraining, Plagiocephalometrie en oefentherapie.

FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor de cliënt.

  • Online direct uw eerste afspraak inplannen!

    Komt u voor de eerste keer? Of bent u al bekend bij ons en wilt u een afs...

    > Lees meer
  • Maatregelen m.b.t. Coronavirus

    Informatie over FysioPlus en het Coronavirus (COVID-19)   18 mei 2...

    > Lees meer