• Fysioplus standaard

Voor wie is kinderfysiotherapie?

Baby's
Baby's kunnen door een verkeerde houding een motoriek ontwikkelen waar ze last van krijgen. Onrust, overstrekken, voorkeurshouding, slappe houding en niet op de buik willen liggen, kan hen op latere leeftijd beperken bij spel en sociaal contact. Sommige kinderen hebben een ernstige aandoening waarvoor ze baat hebben bij een behandeling door een kinderfysiotherapeut.

Peuters
Er zijn kinderen die op de peuter- en kleuterleeftijd in hun motorische ontwikkeling achterblijven bij leeftijdsgenootjes, prikkels van buitenaf moeilijk kunnen verwerken. Dit uit zich onder andere in regelmatig vallen, struikelen, angstig worden bij het klimmen in de speeltuin of "anders" gaan bewegen dan leeftijdsgenootjes.

Schoolkinderen
Schoolgaande kinderen met concentratieproblemen of problemen met hun motoriek kunnen later moeite krijgen met bijvoorbeeld zwemmen, fietsen, knutselen en schrijven. Deze kinderen kunnen onhandig zijn of houterig bewegen, een verminderd evenwichtsgevoel hebben of angstig zijn om te bewegen. Dit kan het kind belemmeren in zijn/haar contact met leeftijdsgenootjes en/of het leren op school.

Jongeren
De kinderfysiotherapeut kan zowel jongeren met ontwikkelingsgerelateerde en ernstige aandoeningen, als jongeren met houdings- en bewegingsafwijkingen aan bijvoorbeeld, armen, rug en benen behandelen. Ook jongeren met loopproblemen, blessures of schrijfproblemen zijn bij de kinderfysiotherapeut aan het juiste adres.

FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor de cliënt.

  • Online direct uw eerste afspraak inplannen!

    Komt u voor de eerste keer? Of bent u al bekend bij ons en wilt u een afs...

    > Lees meer
  • Maatregelen m.b.t. Coronavirus

    Informatie over FysioPlus en het Coronavirus (COVID-19)   18 mei 2...

    > Lees meer